MBO 4
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (crebonummer: 25697)
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (crebonummer: 25697)
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
Heb jij passie voor kinderen? Kun jij aansluiten bij hun belevingswereld en kun jij zorg dragen voor een groep kinderen? Vind je het daarnaast leuk om een aanspreekpunt voor ouders te zijn en coördinerende taken uit te voeren? Dan is de opleiding ‘ gespecialiseerd pedagogisch medewerker’ wat voor jou!
De gespecialiseerd pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Daarnaast leer je tijdens de opleiding coördineren en organiseren binnen een kinderopvang, het maken van een plan van aanpak en het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten.
Kwaliteiten als gespecialiseerd pedagogisch medewerker
Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker is het belangrijk dat je sociaal bent, goed contact met ouders/ verzorgers kunt houden. Je kunt samenwerken, hebt inlevingsvermogen en bent zelfstandig. Daarnaast ben je verantwoordelijk, leergierig, zorgzaam en flexibel, want elke dag is anders!
Resultaat van de opleiding
Na deze opleiding kun jij aan de slag in de kinderopvang als gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4, met kennis, ervaring en verdieping op de verschillende keuzedelen. Bij mbo KIKI behaal je naast je diploma ook een certificaat voor werken in de VVE, kinder-EHBO en de meldcode! Bij mbo KIKI kan je alles in één keer behalen.
We kunnen alleen kinderen begeleiden, opvoeden en iets leren, als we onze eigen stenen op ons pad hebben opgeraapt. Anders zullen de kinderen erover struikelen. In zicht in jezelf is de eerste stap op weg naar verandering. Door persoonlijke begeleiding, een doelgericht programma, gelijke koppeling naar de praktijk en enthousiaste vakdocenten, zal jij vakbekwaam aan de slag gaan.
Examens
Wanneer je portfolio doorgenomen en goedgekeurd is en je aanwezigheid in orde is, mag je deelnemen aan de praktijkexamendag. De examens bestaan uit simulaties, gesprekken, presentaties of verslagen. Er zullen tijdens de opleiding geen theorie examens worden afgenomen, wat maakt dat jij het geleerde in de praktijk kan toepassen in de examens.
Onze opleidingen worden zowel live in een klassikale les van een docent via zoom als op diverse locaties in Nederland aangeboden. Na de lesdagen of lesdagdelen volgt een examen dag bij het KIKI kennisinstituut in Bunschoten.
Vul het contactformulier in om een intakegesprek te plannen. Tijdens dit gesprek kijken wij samen met jou of de opleiding bij jou past. Daarnaast informeren wij jou over de verschillende keuzedelen en krijg je de mogelijkheid om er ook alvast twee te kiezen die jou interessant lijken. Nadat je bent aangemeld voor de opleiding kies je de lesdagen van jouw keuzedelen in je portaal.
Toelatingseisen
Om met deze opleiding te kunnen starten, moet je minimaal beschikken over een aantal eisen:
Intakegesprek
We vinden het belangrijk dat je bewust kiest voor de (versnelde) opleiding waaraan je wilt deelnemen. De opleiding moet passen bij jouw talenten, mogelijkheden en verwachtingen. Daarom voer je, voordat je aan een van onze mbo-opleidingen begint, een intakegesprek met ons via zoom. Door je zo goed mogelijk te oriënteren op je keuze, wordt de kans dat je de opleiding succesvol afrondt groter. En dat is zowel voor jou als voor ons van belang!
Voorafgaande aan het gesprek vul je online het intakeformulier in. In dit intakeformulier beantwoord je verschillende vragen over je motivatie, vooropleidingen en ervaring.
Stage uren: minimaal 14 uur per module.
De opleidingen worden aangeboden in de derde leerweg. Voor de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 loop je minimaal 400 uur stage. Meer mag altijd. We raden aan om één dag in de week stage te lopen of te werken. Je mag stage lopen of werken bij elke organisatie die binnen de opleidingssector valt. De enige voorwaarde is dat het bedrijf een erkend leerbedrijf is voor de betreffende opleiding. Is dit niet het geval? Dit kun je regelen via www.s-bb.nl (tabblad bedrijven > erkenning leerbedrijf)
Heb je nog geen stage of werkplek? Dan brengt de support van mbo KIKI je graag in contact met organisaties waar je van harte welkom bent als stagiair en/of medewerker of (toekomstig) gastouder! Vul het ‘sollicitatieformulier’ in en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.
Wat zijn keuzedelen in het mbo?
Keuzedelen zijn een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding. Met een mbo Keuzedeel verbreed of verdiep jij je in een bepaalde beroepsvaardigheid. Je vergroot je deskundigheid, waardoor jij breder inzetbaar bent in jouw vakgebied. Ideaal als jij je in korte tijd wilt bijscholen en je cv wilt versterken. De praktijkgerichte keuzedelen van mbo KIKI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee bied jij echt meerwaarde op de arbeidsmarkt.
Hoe lang duurt een keuzedeel?
Een keuzedeel is 240 of 480 uur. Doe je een entreeopleiding, dus een mbo-opleiding op niveau 1? Dan mag je één keuzedeel van 240 uur kiezen. Bij een basisberoepsopleiding (mbo-2) heb je 480 uur keuzeruimte, dus twee ‘kleine’ keuzevakken van 240 uur of één grote van 480 uur. Ga je een vakopleiding (mbo-niveau 3) of een middenkaderopleiding van drie jaar doen? Dan heb je 720 uur om te vullen met keuzedelen. Je kiest dan bijvoorbeeld voor drie keuzedelen van 240 uur of een keuzedeel van 240 uur plus een keuzedeel van 480 uur. Doe je een middenkaderopleiding (mbo-4)? Dan vul je 720 uur met keuzedelen.